HITELVONAL: + 36 30 428 6240 info@eu-leasing.hu

Milyen kezdő motort vásároljunk?

Amint a kellemetlen időjárás elmúlik, kisüt a nap és éledezni kezd a természet, az embernek nem csak az életkedve jön meg, de a motorozás iránti vágya is, feltéve persze ha a kétkerekű gépek szerelmese.

Ha valaki úgy dönt, hogy motorozni szeretne, a jogosítványt is megszerezte és megvan a pénzügyi terv, természetesen van egy képe arról, hogy milyen gépre ruházna be.

Milyen motort vásároljunk ha kezdők vagyunk?

A tapasztalatok és a szakértők szerint az alábbi tényezőket kell figyelembe venni új motorkerékpár vásárlásánál és használatánál:

  • Aki kezdő, még nem tudja biztonságosan irányítani a motort, kedvét is el tudja venni az embernek, ha nem meri használni a gépet. A jogosítvány megszerzése előtt, vagy után javasolt vezetéstechnikai oktatás elvégzése, hogy minden szituációra fel legyünk készülve, ne a félelem és a küzdés határozza meg az első időszakot.
  • Mindig az a legjobb motor, ami elég jó. A kívánt célnak megfelel és biztonságosan tudjuk kezelni.
  • Van olyan, hogy valakinek minden összeállt a fejében, és a fokozatosság megtartása mellett 100 %-ban odafigyelve, tudatosan tanulja a vágyott kategórián a vezetést és közlekedést. De általánosságban érvényes, hogy ne álmaink motorját vegyük meg elsőre, ne tegyük ki a kezdeti veszélyeknek, a tanulóidőszakban borítékolható néhány karcolás a kirándulás végén.
  • Természetesen függ attól, hogy mi a cél, de ha nagymotor, akkor a súlyát tekintve javasolt 150, maximum 200 kg-nál meghúzni a határt, meg kell tanulni megtartani a motort álló helyzetben is, ha eldől, az kasznitól függően több százezer forintba is kerülhet.
  • Amennyiben nem robogózni szeretnénk, célszerű 125 cm³ fölé belőni a hengerűrtartalmat, majd követve a fokozatosság elvét, lehet emelni ha szükséges. Aki úgy érzi hogy birtokában van a szükséges tudásnak, és tudja kezelni, kezdheti 500 m³-vel is.

 

 

Néhány tanács a használattal kapcsolatban:

  • Gyakorlás, gyakorlás és gyakorlás, hogy kellő rutint szerezzünk, akár extrém időjárási körülmények között is. Ha már úgy érezzük, hogy profik vagyunk, akkor fogjuk vissza magunkat és gyakoroljunk tovább.
  • A motorral együtt vegyük meg a védőfelszerelést, és használjuk is! Ne az legyen az első számú szempont, hogy jól nézzen ki, hanem hogy megfelelően biztonságos legyen!
  • Mindig gondoljunk arra, hogy nem vesznek észre. Közlekedjünk úgy, mintha senki sem látna, ezért mindig legyünk résen és vegyük számításba a legváratlanabb helyzeteket.
  • Az élet mindig fontosabb, mint a motorozás!

Kedves ügyfelünk – aki már gyakorlott motoros – az alábbi gyönyörű Ducatit Multistrada 950-et szerette volna megvásárolni. A 4.290.000 Ft-os vételárhoz csak 1.600.000 hiányzott, így ennek finanszírozásában tudtunk segíteni.

Jó motorozást kíván az EU Leasing csapata!