HITELVONAL: + 36 30 428 6240 info@eu-leasing.hu

A szakértői becslések szerint már több mint 3000 darab tisztán elektromos autó van regisztrálva hazánkban, míg év végére 5000 feletti darabszám valószínűsíthető. A következő években átlagosan 65-68 százalékos bővüléssel számol a kormányzat.

A magyarországi elektromos autózás kapcsán a szkeptikusok részéről gyakran felmerülő kérdés, hogy a használt autók országában mennyire van egyáltalán igény az elektromos autókra. Az Ipsos szakemberei nemrég készítettek egy felmérést, amely épp ezt a kérdést igyekszik megválaszolni.

A beszámoló szerint még 2017-ben felmérték a hazai autósok elektromos autózáshoz való pillanatnyi viszonyát, illetve azt is, mennyire gondolkodnak a zéró emissziós autókban a jövőbeni vásárlásnál. Az online kérdőív segítségével 863, jogosítvánnyal rendelkező, saját vagy céges autót használó interjúalany válaszai alapján úgy tűnik, 2019-ig a célcsoport közel harmada váltja le jelenlegi autóját. Új személyautó vásárlásakor 10-ből 9-en mérlegelnék egy alternatív meghajtású autó beszerzését a jövőben, az elektromos autók mára már ténylegesen is a hétköznapi beszédtéma részét képezik – derült ki a felmérésből.

forrás: hvg.hu/cegauto