HITELVONAL: + 36 30 428 6240 info@eu-leasing.hu

Széchenyi Lízing GO!

 

Ilyen lízinget eddig nem találhattak a KKV-k

Az őszi időszak fontos hitelezési piaci újdonsága az a kedvezményes lízingkonstrukció, melyet hazai mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek a Széchenyi Kártya Újraindítási Program keretében. Az MKB-Euroleasingnél is elérhető megoldás lényeges jellemzője, hogy az állami támogatásnak köszönhetően éves kamata nem haladja meg a 0,5%-ot.

A Széchenyi Újraindítási Lízingkonstrukció (a továbbiakban Széchenyi Lízing GO!) a KAVOSZ Zrt. által működtetett Széchenyi Kártya Program részét képezi, de azon belül elkülönült szabályok szerint működő konstrukció.

A Széchenyi Lízing GO! elnevezésű konstrukció célja a hazai mikro-, kis- és középvállalati szféra újraindítása a járványt követően, szektortól, profiltól függetlenül. A finanszírozás felhasználható eszközök, immateriális javak finanszírozására egyaránt, rugalmasságát pedig többek közt az garantálja, hogy zártvégű és nyíltvégű pénzügyi lízing formában egyaránt elérhető.

Finanszírozható eszköz lehet egyebek mellett új és használt

– kishaszongépjármű;

– mezőgazdasági gép (kombájn, traktor, pótkocsi);

– talajművelő eszköz, permetező gép, rakodó gép;

– targonca, építőipari gép, önjáró munkagépek;

A Széchenyi Lízing GO!-hoz biztosított állami támogatásnak köszönhetően a vállalkozás által a lízing futamideje alatt fizetendő nettó ügyleti kamat a teljes futamidőre fix 2,5%/év.

A SZÉCHENYI LÍZING GO! az MKB-Euroleasingen keresztül

az alábbi feltételekkel érhető el:

Finanszírozási forma:
zártvégű pénzügyi lízing
nyíltvégű pénzügyi lízing

Finanszírozható eszköz lehet: új és használt

– személygépjármű
– kis-, és nagyhaszongépjármű
– motorkerékpár
– mezőgazdasági gép (kombájn, traktor, pótkocsi)
– talajművelő eszköz, permetező gép, rakodó gép
– targonca, építőipari gép, önjáró munkagépek
– orvosi műszer, élelmiszeripari gép
– fémmegmunkáló gép, műanyagfeldolgozó gép
– hajó (vitorlás, elektromos, motoros)
– nyomdagép, csomagológép
– egyéb gép

Igénybe vevői kör: olyan KKV-k, amelyek
– Kkt, Bt
– Kft
– Rt
– egyéni vállalkozói
– őstermelői
– szövetkezeti
– vagy egyéb vállalkozásként vagy egyéni cégként működnek

Elvárt gazdálkodói múlt:
akár kezdő (egy teljes évvel nem rendelkező) vállalkozások is finanszírozhatók

Kamatozás: rögzített (FIX)

Önerő [1][2]: 20% illetve 30% (bruttó vételárra vetítve)

Minimum finanszírozott összeg: 3 000 000 Ft

Futamidő:

zártvégű pénzügyi lízing esetén: 36 – 96 hó
nyíltvégű pénzügyi lízing esetén: 36 – 84 hó
Kamat: fix 7,5% / év

Kamattámogatás: 7% / év

Ügyfél által fizetendő kamat: fix 0,5% / év

Casco/vagyon biztosítás megkötése: kötelező

Szerződéskötési díj [3]: a finanszírozott összeg 1,5%-a, de legfeljebb 1.500.000 Ft

Kezelési költség: fix évi 0,5%, amelyre az állami költségtámogatás mértéke: fix évi 0,5%.

Jogi tájékoztató
Jelen finanszírozási ajánlat kizárólag az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. mint finanszírozást nyújtó társaság (továbbiakban: finanszírozó) forint alapú, rögzített kamatozású, nyíltvégű és zártvégű pénzügyi lízing ajánlata, amely nyíltvégű pénzügyi lízing esetén minimum 20%, de legfeljebb 60% kezdő lízingdíj, míg zártvégű pénzügyi lízing esetén minimum 20%, de amennyiben az ügyfél a finanszírozott eszközt terhelő teljes ÁFA összegét vissza tudja igényelni, úgy a minimális elvárt kezdő lízingdíj eszköztől függetlenül a bruttó vételár 30%-a, valamint nyíltvégű pénzügyi lízing esetén minimum 36 és maximum 84 hónap, zártvégű pénzügyi lízing esetén minimum 36 és maximum 96 hónap futamidő esetén, a Széchenyi Lízing GO lízingkonstrukció feltételeinek megfelelő vállalkozások számára érvényes. A folyósítás feltétele a pozitív hitelbírálat. Az ügyfelet terheli nyíltvégű pénzügyi lízing esetén fizetendő visszterhes vagyonszerzési illeték összegének 25%-a, amely a gépjármű forgalomba helyezésekor esedékes. A kamat mértéke évi fix 7,5%, a kamattámogatás mértéke 7%, kezelési költség évi fix 0,5%, nettó ügyleti kamat: fix, évi 0,5%, nettó kezelési költség: 0%/ év. A finanszírozott összeg minimális értéke: 3.000.000 Ft. Szerződéskötési díj a finanszírozott összeg 1,5%, de maximum 1.500.000 Ft.
A finanszírozó az Általános Szerződési Feltételekben feltüntetett díjak érvényesítésére jogosult, továbbá a finanszírozással kapcsolatos, harmadik személy részére fizetendő költségeket (pl. hitelbiztosítéki nyilvántartásba vételi díj) jogosult az ügyfélre továbbhárítani. A finanszírozás teljes futamideje alatt Casco biztosítás fenntartása szükséges. A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül szerződéses ajánlatnak. A Széchenyi Lízing GO lízingkonstrukcióhoz kapcsolódó kamat- és költségtámogatás részletes feltételei a KAVOSZ Zrt. oldalán érhetőek el (https://www.kavosz.hu/).

I. LÍZINGKÉRELEM ELINDÍTÁSA/BEADÁSA

– A lízingkérelem Ügyfélfiókon (a KAVOSZ Zrt. által elérhetővé tett informatikai felületen) keresztül on-line, vagy előzetes időpontfoglalást követően a választott regisztráló irodában személyesen indítható. Javasoljuk, hogy előzetesen egyeztessen a MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.-hez benyújtandó dokumentumokkal, lízingbírálatához megadandó adatokkal kapcsolatban.
– A lízingkérelem benyújtása kizárólag személyesen történhet a választott regisztráló irodában.  A lízingkérelmeket befogadó „lízing regisztráló irodák” listája a KAVOSZ Zrt. honlapján érhető el.

II. REGISZTRÁCIÓ / IRODAI ÜGYINTÉZÉS
– Az Ügyfél időpontot egyeztet a kiválasztott lízing regisztráló irodával a lízing kérelem beadása érdekében, mely időpontban a Vállalkozás képviseletére jogosult személy vagy annak meghatalmazottja személyesen megjelenik az irodában. (Meghatalmazott a vállalkozás tulajdonosa, a tulajdonos vagy a képviselő közeli hozzátartozója, a vállalkozás alkalmazottja, könyvelője, könyvvizsgálója, illetve a lízingtárgyat értékesítő kereskedő alkalmazottja is lehet).
– Amennyiben az ügyfél előzetesen, on-line, elindította kérelmét, a regisztráló irodai ügyintéző ellenőrzi a rendszerben megadott adatokat. Ha nincs még az Ügyfélnek ügyfélfiókja, úgy az irodai ügyintéző rögzíti a lízingkérelmet a rendszerben a benyújtott dokumentumok alapján, az Ügyfél igényének megfelelően.
– A végleges Széchenyi Lízing GO! igénylési lap és a nyilatkozat(ok) regisztráló irodában történő aláírása szükséges az Ügyfél, vagy Meghatalmazottja által.
– Az irodai ügyintéző elvégzi a szükséges ellenőrzéseket (állami támogatásra való jogosultság, igénylési és kizáró feltételek, szabad támogatási keret, maximális igényelhető finanszírozási összeg stb.), és átveszi a lízingkérelemhez csatolandó dokumentumokat.
– Hiánytalan kérelemcsomag és pozitív előszűrés esetén, átvételi elismervény Ügyfélnek történő átadása mellett, az irodai ügyintéző befogadja a lízingigénylést.
– Az Ügyfél távozását, a kérelem teljes körű befogadását követően a regisztráló irodai ügyintéző további, a kérelem elbírálásához szükséges adatokat rögzít a rendszerben, kiegészítő ellenőrzéseket végez, majd pozitív előminősítés esetén továbbítja a lízingigénylést a MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. felé.
– A lízingkérelem adatai ezt követően elektronikus formában a rendszerben elérhetővé válnak az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. számára.
– Az elektronikus továbbítással párhuzamosan az ügyfél által benyújtott lízingkérelmi dokumentumokat a regisztráló iroda postai úton is továbbítja az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. felé (későbbi szakaszban a dokumentumok online is letölthetőek lesznek a finanszírozó által).

III. BÍRÁLAT

Az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. szerződést köt az Ügyféllel, melynek létrejöttéről és a szerződés főbb paramétereiről, valamint későbbiekben a futamidő alatti eseményekről a rendszeren keresztül tájékoztatást ad a KAVOSZ Zrt-nek.

A programról pontos leírást a KAVOSZ weboldala tartalmaz »»

Példaszámítások – zártvégű pénzügyi lízing

Elkészítettünk egy példakalkulációt különböző értékű gépjárművekre.

Törlesztés devizaneme HUF
Kamatozás módja Fix kamatozású
Törlesztés módja 1 havi ütemezésű

Futamidő  61 hónap
Díjrészletek száma 60
HBNY bejegyzés díja 7 000 Ft

Példaszámítások – nyíltvégű pénzügyi lízing

Elkészítettünk egy példakalkulációt különböző értékű gépjárművekre.

Törlesztés devizaneme HUF
Kamatozás módja Fix kamatozású
Törlesztés módja 1 havi ütemezésű

Futamidő  61 hónap
Díjrészletek száma 60
HBNY bejegyzés díja 7 000 Ft