HITELVONAL: + 36 30 428 6240 info@eu-leasing.hu

A személyi kölcsön bármilyen célra felhasználható, így hatékony segítséget nyújt elképzelései megvalósításában, akár elutazna családjával pihenni, akár berendezné lakását, autót vásárolna vagy meglévő forint alapú személyi kölcsönét szeretné kiváltani

Kölcsön összege

Ön az MKB Személyi Kölcsön által egy gyors – akár 2 munkanap alatt elérhető – és könnyen igénybe vehető finanszírozási forráshoz jut, melynek összege* legalább 300 000 Ft, de legfeljebb 5 000 000 Ft.

Futamidő: minimum 24 hónap, maximum 60 hónap.

Kamatozás

Kamatperiódus: 3 év

Amennyiben a futamidő 36 hónapnál rövidebb a kamat fix.

Amennyiben a futamidő 36 hónapnál hosszabb, a kamat változó. A Bank jogosult a kamatot a vonatkozó jogszabály rendelkezései szerint alkalmazott kamatváltoztatási mutató alapján egyoldalúan módosítani. A Bank H5K kamatváltoztatási mutatót alkalmazza.

Az alkalmazott kamatváltoztatási mutatót a Magyar Nemzeti Bank indokolt esetben módosíthatja, amelyet az MNB honlapján tud figyelemmel követni. (Kamatváltoztatási mutató)

THM:

  • MKB-nál vezetett számlára történő folyósításkor: 15,38%
  • Más banknál vezetett számlára történő folyósításkor: 15,12%

*A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értékének meghatározása az aktuális kondíciók és feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, 2017. szeptember 30-i szerződéskötési dátum és adott hónap 15-i elszámolási nap alapul vételével, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM aktuális mértékét a Lakossági hiteltermékek Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értékek táblázata tartalmazza.

A kölcsön igénylése

Az igényléshez szükséges hitelkérelmi valamint személyi kölcsön kiváltás esetén a Kiegészítés MKB Személyi kölcsön igénylés és szerződésheznyomtatványt bármely MKB bankfiókban rendelkezésére bocsátjuk, vagy letöltheti a Kapcsolódó anyagok menüpontból.

A kölcsön folyósítása

Pozitív hiteldöntést követően kollégáink Értesítő levelet küldenek az Ön részére, mely a kölcsön adatait tartalmazza. Az aláírt hitelkérelemi nyomtatvány – melynek hátoldala a Személyi kölcsön általános szerződési feltételeit tartalmazza – és az Értesítő levél együtt képezik a kölcsönszerződést. Így Önnek nem kell még egyszer befáradni Bankunkhoz.

A kölcsön folyósítására a hiteldöntés alapján – a szerződési feltételekben ismertetett esetleges folyósítási feltételek teljesítését követő – 2 munkanapon belül kerülhet sor. A kölcsönösszeg folyósítása történhet az Ön MKB-nál vezetett számlájára, illetve MKB-s számlanyitás nélkül is. Abban az esetben, ha Ön a hitelkérelmi dokumentáción más banknál vezetett számlájára kéri a kölcsönösszeg folyósítását, Bankunk elszámolási (technikai) számlát nyit Önnek.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a konkrét ügylet ismeretében, adósminősítésünk alapján további biztosíték (egyoldalú tartozáselismerő okirat, további adóstárs) bevonását is előírhatjuk. Egyoldalú tartozáselismerő okirat 3 millió forint feletti hitelösszeg esetén kötelező. Adóstárs bevonására akkor kerülhet sor, ha a hitel összege, futamideje illetve az adósminősítés eredménye kötelezővé teszi.

Idegen banki személyi kölcsön kiváltása esetén a kölcsönt nyújtó banki követelés-kimutatásban megjelölt számlaszámára utalja tovább a Bank a folyósított összeget. Az MKB Bankkal szemben fennálló személyi kölcsön kiváltása esetén a kölcsön folyósítása, kiváltandó hitel törlesztésére számolja el a Bank.

A kölcsön más banknál vezetett számlára történő folyósítása átutalási díj felszámítása ellenében történik, a hitelösszeg terhére.

Hitel kiváltás esetén kölcsön folyósítási további feltételei:

  • a folyósítási díj fedezete a hitel elszámolására szolgáló, Ön által a hitelkérelmen megjelölt számláján rendelkezésre áll
  • a kiváltandó kötelezettség jogosultja általi átvételt igazoló előtörlesztési megbízás benyújtásra került.
  • a hitelkérelmen Ön által megjelölt, a kölcsön folyósítására szolgáló, a Banknál vezetett bankszámláján sem beszedési megbízás, sem egyéb sorban álló tétel nincs, a számlát nem érinti olyan körülmény, mely a folyósított kölcsön hitelcél szerinti felhasználását korlátozza, akadályozza, vagy lehetetlenné teszi.

A kölcsön törlesztése

A kölcsön törlesztésére Önnek – választása szerint – 24-60 hónap futamidő áll rendelkezésre.